HTML

Munka Nélkül

Miért jó/rossz munka nélkül lenni?

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Már hétfő és 16-a

2007.04.16. 22:50 munkanelkuli

Látogatás a Munkanélküli Gyogyóban.

Sorszámosztó automata még mindig halott.

Gyors menet: az - egyébként kedves - hölgy végigkérdezi azokat az adataimat, melyeket az előző alkalommal írásban adtam meg a megfelelő kérdőívek szabadkézzel történő kitöltése által. Mondom neki, de azt mondja, hogy az a kérelemhez kellett, ezt meg neki muszáj megtennie. Így van kitalálva a rendszer (mint a számképző és nyomtató automata...). Hamar elenged, május 15-én kell újra megjelennem. Isten hírével.

Sétával indulok haza. Gyönyörű a napsütés, jólesik a Váci utcában ráérősen nézelődni (már vagy öt éve nem tettem); külföldiek, árusok, nyitott pénzváltók, nyitni készülő boltok, szórólapot osztogató nők és férfiak (az egyik úr épp a fülem hallatára magyarázza az idős hölgynek, hogy itt nincsenek személyre kijelölt területek, mindenki ott oszt, ahol akar), meg legalább egy regisztrált munkanélküli.

Szólj hozzá!

Péntek 13.

2007.04.16. 22:38 munkanelkuli

Semmi fejlemény munka ügyben.

Viszont egy pasit szembelőttek a Körúton, a villamoson déli fél egykor. Valami Amerika. A pasinak meg péntek, 13.

Szólj hozzá!

Április 12.

2007.04.13. 09:40 munkanelkuli

Űrhajózás és Gyula névnap. Semmi érdemleges esemény, mindössze egy WellBiz nevezetű csodára kérdeztem rá a neten. Nyomultak is izibe', hogy nézzem meg az online tájékoztatót, ami "csak 70 perces". Már a kétharmadán túl vagyok, de még nem találtam meg a lényegi különbséget a korábbi network marketing ajánlatokhoz képest, melyek kísértetiesen pilótajátékra emlékeztettek, még ha nem is annyira durvák. Becsületből végigolvasom, de nem bízom valami drámai fordulatban.

Szólj hozzá!

Húsvét után

2007.04.11. 12:21 munkanelkuli

Az ünnep utáni első napon máris találtam megfelelőnek látó pozícióra vonatkozó hírdetést az egyik hírlevélben. Elküldtem jelentkezésemet izibe', csatolva az aktuális önéletrajzot.

Szólj hozzá!

Húsvét

2007.04.10. 12:58 munkanelkuli

Az ünnep friss munkanélküliként is ünnep. Az utolsó fizetésből még futotta sonkára, tojásra, sörre.

Ma már valamit tenni is kell.

Szólj hozzá!

Negyedik

2007.04.05. 19:32 munkanelkuli

Semmi különleges, csak az agyász orvos is megerősíti, hogy negatív az MR leletem. Jól sejtettem. De akkor mi volt az a szédülés egy héten át, úgy egy hónapja?

Jelentkezett a tegnapi fejvadász és átküldte a pozíció leírását. Nem semmi. Jó állásnak látszik, de nagy "kihívás" is egyúttal. Alszom rá egyet.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Harmadik

2007.04.05. 19:29 munkanelkuli

Elég mozgalmas nap volt.

Először az MR leletért kellett menni a kórházba, ahol édesapámmal is összefutottam. A lelet az én olvasatomban negatív, vehetek még tartós tejet.

Rögtön utána találkozó egy fejvadásszal, aki csak egy rejtélyes pozícióról tesz említést, miután jól végigkérdezte a CV-met.

Kora délután adatfelvétel a Munkanélküli Gyogyóban. A sorszámosztó automata most sem működik, bár nekem nincs is rá szükségem, szólítják a "diplomás" csoportot a különterembe. Jól elvagyunk kb. két óra hosszat olyan dolgokkal, amiket a neten is símán megtehettünk volna, akár otthonról.

A nap legkellemesebb része fiam születésnapjának szerény külsőségek közötti megünneplése gyertyás tortával, pezsgővel.

Szólj hozzá!

Második

2007.04.03. 22:00 munkanelkuli

Ahogy várható volt semmi sem történt meló ügyben.

Viszont volt időm elmenni a kb. egy hónappal ezelőtt kapott időpontra az MR vizsgálatra (nem kellett elkéredzkednem/ellógnom munkából :)). Nagyon egyszerű volt a feladat: befeküdni, mozdulatlanul maradni, gépzúgástól hülyét kapni, 10 perc után kiszabadulni.

Holnap viszont több program is lesz. Pl. az MR leletért beugrani a kórházba. A többiről majd a nap végén.

Szólj hozzá!

Első szabad :) nap

2007.04.02. 21:32 munkanelkuli

Pénteken vége lett. Mondjuk, én akartam. De nem ilyen egyszerű. Már tavaly is voltam nehéz helyzetben és akkor teleszórtam a netet az önéletrajzommal, de végül ismeretség útján találtam állást. De a feltöltött CV továbbra is hozta a heti egy hívást biztosan; főleg fejvadászok, de cégek is megtaláltak közvetlenül.

Szóval volt állásom, ha nem is a csúcs (aki teljesen elégedett a munkahelyével, annak fizetek egy sört és közben elmesélheti, hogy miért és hogyan), nem is a szakterületem, de azért elvoltam, mint a befőtt. Megtettem, amit lehetett, talán még elégedett is volt velem a főnök (legalábbis bánta, hogy eljövök). Aztán egy napon megint kapásom volt - nagy-nagy multi, két hosszú interjú, alkudozás a "csomag"-ról és meg is állapodtunk. Örültem, mert visszatérhetek a szakmámhoz, fel is mondtam izibe', mikor egymás tenyerébe csaptunk az "új" helyen.

Másnap jött az e-mail, hogy bocsika, mi nagy multi vagyunk, nagy átszervezéssel éppen, most egy kicsit csúszni fog a munkába állásom. Puff. A hónap utolsó munkanapján szépen lejárt a felmondási időm, az áprilist így kezdhettem.

Be is rongyoltam ma a Munkanélküli Gyogyóba (a tisztességes neve: Közép-Magyarországi Regionális Munkaügy Központ,1. sz. Regionális Kirendeltség - amivel az a bibi, hogy pont nem munkaügyi, hanem munkahiány-ügyi, ugye), méghozzá az elegáns, diplomásoknak kialakított Andrássy úti intézménybe.

A sorszámkiosztó automata üzemen kívül, az információs pultnál ezren (na jó, kb. 12-en) várnak a sorban. Végigállom, sorrakerülök, udvarias, kedves hölgy kitölt kb. négy különböző papírt, mindet kézzel, nagyjából ugyanazon adataimat írva mindegyikre. A számítógép be van kapcsolva, de nem koptatja. Nem arra van kihegyezve a rendszer. Hanem az ő tollára. Az előregisztráción így is hamar túlesünk, időpontot egyeztetünk az igazi adatfelvételre. Szerdán megint megyek.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása